Vælg brygudstyr efter hvilken øl du drikker

09 februar 2021
Lotte Hindsberg

At brygge øl er i sig selv en mindre videnskab, men heldigvis en alle kan være med til. Med få ingredienser kan du brygge en helt hæderlig basisøl. Hvis du gerne vil brygge mere og andet end blot en hæderlig øl skal du investere i brygningsudstyr.

Hvilke udstyr du skal vælge afhænger blandt andet af hvilken type øl du ønsker at brygge. Du skal selvfølgelig have et udstyr, hvor der er plads til at vokse og hvor du kan købe ekstra, som du udvikler dig som brygmester. Du kan få råd og vejledning til hvilke type brygudstyr der passer til dig f.eks. hos albryg.dk.

Hvor kommer interessen for ølbrygning fra?

Interessen for ølbrygning er steget markant de sidste par år. Det skyldes blandt andet at der er komme mange små microbryggerier rundt omkring i landet, som har lært danskerne at dansk øl er meget andet end Hof og Tuborg.

Det skal heller ikke undervurderes at danskernes rejsevaner, hvor de har smagt anden øl end den danske har pustet til lysten til at smage og drikke mange forskellige typer øl. Blandt andet har de også lært, at lige som med vin, passer en øl til en type mad og en anden type til en anden slags mad.

Det gør det sjovt selv at eksperimentere og invitere venner og familie på middag, hvor man har lagt menuen efter hvilken øl man har brygget. Det gør det til en anden og mere anderledes aften, end hvis man blot har købt ugens tilbud hos købmanden.

Håndværket ølbrygning har været kendt i Danmark i mindst 5000 år og det har indtil for få århundrede siden været kvinderne, der havde ansvaret for husets eller gårdens ølbrygning. Det har på ingen måde været en lille opgave, da det til tider har været helt almindeligt at hver person drak 5 liter om dagen.

Flere Nyheder

07. september 2022

Vælg den rette pilleovn