Tre gode råd til at få bugt med fugten

05 oktober 2021
Steffen Hansen

advertorial

Hvis du vil være sikker på, at du har et hjem, der er sundt og godt for dig og dit helbred, bør du opprioritere have et godt indeklima. Det er vigtigt med godt indeklima, da det er med til at holde os sunde og raske, uden vi skal døje med hovedpine, tørre øjne eller værste fald vejrtrækningsbesvær. Læs med i dette indlæg, hvor vi vil komme med tre gode råd, der kan hjælpe dig med at få bugt med fugt i hjemmet. 

1. Husker du at lufte ud?

Det er rigtig vigtigt, at du husker at lufte jævnligt ud. Dit hus kan være godt isoleret, men alligevel skal dit hus have lov til at ånde. Det betyder, du skal være god til at få luftet ud, så indeklimaet i dit hjem ikke er for fugtig og luftkvaliteten bliver forringet. Du kan gøre det til en slags regel, at du hver dag skal lufte ud op til tre gange á 10-15 minutter. Så sikrer du, at dit hus bliver luftet godt ud og at der ikke bliver dårligt indeklima i løbet af dagen.

2. Ventilationsanlæg

Hvis du gerne vil være sikker på, at der ikke bliver problemer med dårligt indeklima, så kan du også investere i et godt ventilationsanlæg. Ventilationsanlægget kan nemlig få renset det dårlige indeklima ud fra huset og give dig et frisk og vel ventileret hus at opholde dig i.

Ventilationsanlæg kan komme med forskellige slags filtre, der alle kan noget unikt for dig. Hvis du er allergiker, kan du f.eks. få filtre, der kan give dig renset luft uden pollen eller husstøvmider. Det er vigtigt med et filter. Hos billigfilter.dk kan du finde et stort udvalg af forskellige filtre, der kan passe til netop dit ventilationssystem. 

3. Gør rent

Fugten kan godt sætte sig flere forskellige steder i huset – særligt i områder hvor der kan komme varme eller meget bevægelse. Det er eksempelvis på badeværelser, hvor dampen i rummet godt kan blive intens, hvis du åbner vinduet i det varme rumbadeværelse. Her kan du med fordel skrabe godt af med en skraber på dine klinker eller tørre af med et håndklæde. På vinduer i stuen, soveværelset eller badeværelset kan du fjerne kondensvand, så du ikke får svamp i dine vinduesrammen. Ellers skal du på sigt betale for nye vinduer, der er bedre isoleret. 

Flere Nyheder