Søvnløs? Prøv med tryptofan

Søvnløs? Prøv med tryptofan

Måske har du hørt om melatonin og tryptofan. Men hvad er forskellen på de to stoffer – og hvilken indflydelse har samspillet imellem dem på din nattesøvn og på din døgn rytme?

Melatonin – dit naturlige søvn hormon

Melatonin er et hormon, som udskilles naturligt i kroppen via kogle kirtlen. I modsætning til serotonin, som udskilles som en reaktion på lys – særligt dagslys – trigges udskillelsen af melatonin af mærke. Derfor bør du holde dit soveværelse mørkt og fri for skærme, hvis lys kan hæmme udskillelsen af melatonin, hvis du ønsker en sund nattesøvn og en hensigtsmæssig døgn rytme.

Du kan nemlig ikke købe melatonin som håndkøbs medicin herhjemme, på grund af de strenge krav og restriktioner, som eksisterer inden for området natur præparater. Og derfor er det op til dig selv at styrke din krops naturlige udskillelse af søvn hormonet melatonin.

Tryptofan – et naturligt tilskud til din søvn

Til gengæld kan du med fordel anvende tryptofan, som forstærker produktionen og udskillelsen af såvel melatonin som serotonin, og derfor kan fremme den gode nattesøvn. Tryptofan er en essentiel aminosyre, som ikke dannes naturligt i kroppen, men som skal indtages gennem kosten. Du finder de bedste naturlige kilder til tryptofan i madvarer så som rødt kød og fjerkræ, nødder og kerner, mælkeprodukter og bananer. Og så kan du også få tryptofan som naturligt kost tilskud, hvis du i perioder har behov for at booste din melatonin produktion.

Køb tryptofan online som kost tilskud

Døjer du med eftervirkninger af jet lag eller af natarbejde i form af søvnløshed eller besvær ved at falde i søvn? Så kan du eventuelt prøve i en periode at indtage det naturlige kost tilskud Zenbev. Zenbev er fremstillet på rene, naturlige råvarer, nemlig primært græskarkerner, og har et højt indhold af tryptofan. Dj kan læse mere på melatoninguide.dk