Sjove aktiviteter for børn i Aarhus

Sjove aktiviteter for børn i Aarhus

Når tiden skal fordrives, og børnene skal underholdes, så er det fedt med sjove steder at tage hen. Har du nogensinde besøgt Science Museerne i Aarhus? Vi har netop været der, og det kan klart anbefales.

Der er altid lidt svært at finde på, hvad vi skal lave, når både voksne og børn gerne vil have lidt underholdning, så sidste weekend indledte vi jagten på sjove aktiviteter i Århus – og endte med et besøg på Steno Museet, der er en del af Science Museerne ved Aarhus Universitet.

Og det var vanvittigt godt, så en varm anbefaling herfra til dig, der leder efter noget sjovt at kaste familien ud i; der er noget for alle aldre, og de er gode til at formidle i børnehøjde.

Børnenes favoritudstilling

Der er flere forskellige udstillinger (eller aktiviteter) på museet, og jeg tror også, de skifter dem jævnligt. Uanset hvad var det sjovt, og børnene havde da også en klar favorit blandt de ting, vi så: Nysgerrighed bringer ny teknologi (ja, det hedder udstillingen altså).

Omdrejningspunktet for udstillingen er en fejring af det faktum, at det er 200 år siden, at H.C. Ørsted opdagede sammenhængen mellem elektricitet og magnetisme. Er det for langhåret for dig (det var det for mig), så betyder det, at museet hylder forskningsmæssige gennembrud, der er sket på baggrund af nysgerrighed (som vel egentlig er udgangspunktet for al forskning).

Når man går rundt på museet, præsenteres man hele tiden for små forsøg og folk, der fortæller, så det er et sted, hvor man gerne må røre – ellers var det heller ikke noget for mine børn – og jeg kan klart anbefale jer at besøge det, hvis I vil lave noget sjovt og anderledes en dag, hvor vejret ikke er til en tur i botanisk have (der ellers også er en del af museet).