Sådan sorterer du dit affald korrekt

11 januar 2022
Steffen Pedersen

advertorial

Det er vigtigt, at du sørger for at sortere dit affald korrekt. Det har stor betydning for klimaet, og der findes efterhånden flere metoder til at sortere ens affald mere hensigtsmæssigt. Det kan godt være svært at vide, hvordan man sorterer sit affald ordentligt, så det ikke kommer til at skade miljøet eller affaldet havner det forkerte sted. Læs med i dette indlæg, og find mere ud af, hvordan du sorterer dit affald korrekt. 

 

image

 

1. Hvordan sorterer du dit affald korrekt?

At blande forskellige typer affald sammen er et stort nej. Du kan f.eks. ikke smide dine batterier sammen med dit køkkenaffald. Dit køkkenaffald bør gå sammen med haveaffald, da det er biologisk nedbrydelige materialer, der kan fungere som gødning, når de komposteres. Glas og papir kan komme i samme spand sammen, som du så kan sortere yderligere, når du går ned med skraldet. Her vil der både være en affaldsstation for glas og for papir.

 

2. Hvad skal du vide om farligt affald?

De præcise regler varierer fra sted til sted. Du må ikke blande forskellige typer farligt affald sammen, og de må ikke komme i skraldespanden sammen med andet husholdningsaffald. Det er også et stort nej at inkludere farligt affald, som kemikalier, batterier m.m. i dit blandede affald. Hvis du er usikker på reglerne for bortskaffelse af dit farlige affald, er det bedst at kontakte din kommune.

 

3. Hvad skal du gøre med erhvervsaffald?

Der er forskellige regler for erhvervsaffald og husholdningsaffald. Du kan ikke sortere erhvervsaffald i din husholdningsaffaldsbeholder, da det vil ende det forkerte sted og skabe problemer med genanvendelsen. Din virksomhed skal leje et separat køretøj (normalt en varevogn) til erhvervsaffald. Ellers kan du også få lavet en aftale med et firma, der kommer og tager din erhvervsaffald med sig. På den måde vil dit affald blive håndteret korrekt, og du behøver ikke at bekymre dig om at sortere det.

Flere Nyheder

07. september 2022

Vælg den rette pilleovn