Sådan kan du friske dit trægulv op

08 februar 2022
Steffen Pedersen

advertorial

Som indehaver af et trægulv, så må man erkende, at man til tider kommer til at lave ridser, hakker eller små pletter på det. Men her skal man ikke gå i panik, der er nemlig flere løsninger, som man kan gøre brug af, hvis man gerne vil fjerne skaderne. Vi kommer i dette indlæg ind på, hvordan du kan friske dit trægulv op, hvis du er kommet til at ridse det eller på anden vis give det mindre skader.

Slib gulvet

Løsningen, som med garanti vil virke, hvis det ikke er et stort og dybt hak i gulvet, det er at man sliber det. En gulvslibning fjerner nemlig det øverste lag af træet, og dermed også det lag, hvor der er skader på.

Frygt ej, når vi siger du skal slibe gulvet, så mener vi ikke, at du skal ned på alle fire med sandpapir. Det er muligt at hyre et professionelt firma til opgaven, som har udstyret der hurtigt og nemt kan slibe overfladen. Her betaler man typisk efter hvor mange kvadratmeter gulv man har.

image

Vask gulvet med brun sæbe

Hvis dit gulv er et rent trægulv, hvor du ikke har påført nogen form for lakering eller andet, så kan du vaske det med brun sæbe. Når du bruger brun sæbe, så giver du gulvet et naturligt tyndt beskyttelseslag, samtidig med, at du kan vaske eventuelle pletter og andet væk. Denne løsninger fungerer ikke, hvis der er tydelige ridser, som man vil have fjernet. Her vil det være nødvendigt, at man får gulvet slebet, da det kræver, at man får fjernet noget af overfladen.

Hvis du ikke selv ønsker at vaske dit gulv, så anbefaler vi, at du tager fat i dit lokale rengøringsfirma, de vil nemlig med garanti kunne varetage opgaven for dig, så du ikke selv skal slide og slæbe.

Flere Nyheder