Hvad er hypnose?

Hvad er hypnose?

Hypnose er et af de mange redskaber, man som terapeut kan anvende for at komme i kontakt med sin klients indre verden. Der er intet mystisk eller hokus pokus agtigt ved hypnose, når den anvendes i terapeutisk sammenhæng. Du har måske set et enkelt hypnose show eller to, hvor en show hypnotisør får publikum til at tro eller udføre de mærkeligste ting. Dette har dog intet at gøre med professionel hypnose.

Hvordan foregår hypnoterapi?

Under en hypnose session vil du være i trance. Trance er en tilstand, som minder om den tilstand, vi befinder os i lige inden vi falder rigtigt i søvn, under trancen er vores sind meget suggestible, hvilket betyder at alle de forsvarsværker, med hvilke vi normalt omgiver vore skrøbelige sind for at beskytte os mod den barske omverden, midlertidigt er nede.

Når en hypnose klient således er bragt i trance, er det muligt for hypnotisøren at tale direkte til hans eller hendes underbevidsthed. På den måde kan man så at sige ”skyde genvej” til mere formålstjenlige adfærds- og tanke mønstre. Og derfor virker hypnose særdeles effektivt i forbindelse med rygestop behandling, som et led i en vægt tab strategi, eller til behandling af eksamens angst eller andre fobier.

Hvor kan jeg få professionel hypnose – og hvordan kan hypnose hjælpe mig?

Hvis du overvejer at prøve hypnose i forbindelse med en livsstils ændring eller til behandling af angst, traumer eller stress, bør du opsøge en professionel og certificeret hypnotisør. På den måde er du sikker på at få den bedste hjælp til dine problemer, hvad end det drejer sig om lavt selvværd, flyskræk, afhængighed eller andre problemer, som påvirker dit liv til hverdag.

Er du bosat i eller omkring København, kan du for eksempel tjekke aagaard-psykoterapi.dk. Her finder du en dygtig, certificeret hypnotisør med mange års erfaring inden for behandling af ovennævnte områder.