Få installeret din varmepumpe af en professionel installatør

08 september 2020
Lotte Hindsberg

Har du planer om at udskifte dit nuværende olie eller gasfyr med en mere effektiv og miljøvenlig løsning som en varmepumpe bør du starte med at få en autoriseret installatør ud og få ham til at gennemgå din bolig og anbefale den bedste løsning. Det anbefales ikke selv at installere en varmepumpe.

Type og størrelse vil blandt andet afhænge af hvor stor din bolig er, hvor meget have du har, hvor godt dit hus er isoleret, har det flere etager og er det en helårsbolig eller en sommerbolig. Samtidig skal der søges om tilladelse til skift af varmekilde. Det er ofte rent proforma og din installatør kan hjælpe med at få udfyldt de forskellige papir. Du kan læse mere om installation af varmepumper her http://pl-teknik.com/.

Spar penge på en varmepumpe

Der er mange penge at spare på ens varmeregning ved at investere i en varmepumpe. Især hvis du har et hus der er godt isoleret i forevejen. Ellers bør du overveje også at få det isoleret samtidig.

En varmepumpe producere omkring 3 kW for hver kW den bruger. Til sammenligning hedder forholdende 1:1 hos mere traditionelle varmekilder. Det betyder at en varmepumpe ofte er tjent ind efter få år og med en levetid alt efter type på op til 20 år er det en god investering.

Der findes et utal af forskellige varmepumper men de kan overordnet inddeles i 3 forskellige grupper. Den billigste er også den mindst effektive. Den anbefales primært til sommerhuse eller kolonihaver, der ikke har brug for opvarming om vinteren. Den kan som den eneste også bruges som A/C.

De 2 andre minder meget om hinanden. De udnytter enten jorden eller luftens varme. En varmepumpe der udnytter jordens varme er den dyreste, men også den mest effektive. Prisen skyldes at der skal graves rør ned i jorden først.

Flere Nyheder

07. september 2022

Vælg den rette pilleovn