Få hjælp til opsætning af filt hos din lokale maler

Få hjælp til opsætning af filt hos din lokale maler

Malerarbejde er andet og mere end blot påføring af maling på vægge og i lofter. Af og til kan man som maler komme ud for, at det simpelt hen ikke er muligt at opnå et pænt resultat, hvis ikke man gør et vist forarbejde. Det endelige resultat er nemlig i høj grad afhængig af væggenes tilstand og beskaffenhed.

Er pudset på en murstens væg for eksempel i ringe stand, er det en rigtig dårlig idé at male direkte derpå. Det færdige resultat vil højst sandsynligt blive grimt og ujævnt. Revner og sprækker i pudset kan nemlig sagtens finde på at slå igennem malingen – og så står man der med nymalede vægge, som ikke ser spor nymalede ud.

Opsætning af filt – når du ønsker et jævnt og ensartet resultat

Til alt held kan dette forhindres ved hjælp af eksempelvis opsætning af filt. Opsætning af filt er aktuelt i de tilfælde, hvor der er revner – for eksempel som følge af sætnings skader – i væggene. Filt er et meget tyndt, men samtidig meget stærkt, materiale, som sagtens kan ”holde sammen” på pudset, således at revner og sprækker ikke slår igennem.

Samtidig er det smarte filt væv, som er fremstillet af ganske tynde tråde, ideelt som base for maling. Med opsætning af filt får du således både sikkerhed for flotte vægge uden revner og for et langtids holdbart resultat, idet maling binder helt optimalt til det porøse filt.

Få den rette hjælp til opsætning af filt hos din lokale malermester

Opsætning af filt er dog ikke en opgave, som egner sig til uerfarne hænder. Det tynde filt kan nemt komme til at krølle eller bule – og så udebliver det smukke, ensartede resultat. Derfor kan det anbefales, at du overlader arbejdet med opsætning af filt til en faglært håndværker. Du kan finde ham eller hende på Malerkanonen.dk