Få hjælp til at kvitte dit alkoholmisbrug

31 maj 2021
Astrid Pedersen

Hvis du selv eller en i din familie eller nære omgangskreds har oparbejdet en dårlig vane med et svært alkoholforbrug, er det en god idé at få professionel hjælp til afvænning. Det er nemlig hverken særlig nemt eller videre anbefalelsesværdigt selv at forsøge sig med at lægge flasken på hylden. I hvert fald hvis misbruget er svært og har stået på igennem måneder eller år.

Hvornår har man et alkoholmisbrug?

Et forbrug af alkohol vurderes som skadeligt når det over tid er eskaleret i en grad så man har udviklet en afhængighed. Alkoholmisbrug er således defineret som et afhængigheds betinget misbrug som har medført udvikling af tolerans og som ikke kan kommes til livs uden professionel behandling.

Tolerans er et fænomen som opstår når kroppen gradvist vænner sig til et stof og derfor på et tidspunkt ikke længere vil kunne fungere foruden. Tolerans udmønter sig derved at man har brug for en vis promille af alkohol i blodet for at kunne opretholde et acceptabelt funktions niveau.

Dertil kommer abstinenserne ved fraværet af alkohol i kroppen. En alkoholikers abstinenser er utroligt voldsomme og kan på ingen måde sammenlignes med almindelige tømmermænd. Når en alkoholiker har abstinenser kan der udvikles alvorlige – og faktisk livs eller helbreds truende – tilstande så som voldsom kvalme med ditto opkastninger, smerter i hoved, led og muskler som kan vare i dagevis, feber rystelser og måske endda delirium, heftig depression, og hallucinationer.

Det er derfor vigtigt at man opsøger professionel hjælp til afrusning hvis man ønsker at komme ud af sin alkohol vane. Og det er bedre at man gør det før eller siden hvis man gerne vil undgå en alkoholskade på hjerne, lever, eller øvrige organer i kroppen.

Hvor kan jeg få hjælp til alkoholbehandling?

Hvis du søger hjælp til behandling af dit alkoholmisbrug kan du altid kontakte Behandlingscenter Søby Park via hjemmesiden behandlingscentersoebypark.dk.

Flere Nyheder

07. september 2022

Vælg den rette pilleovn