Få en kunstig tandkrone som erstatning for din ødelagte tand

12 april 2021
Astrid Pedersen

Det er vigtigt at have en god tandlæge. Hvis du har en tandlæge, som følger dine tænders udvikling gennem kontrolundersøgelser en eller to gange om året, vil du kunne øge dine chancer for at bevare dit tandsæt smukt og intakt hele livet igennem.

Din tandlæge vil kunne hjælpe dig med at forebygge alvorlige og smertefulde tilstande så som karies eller parodontose – lidelser som i yderste konsekvens kan komme til at koste dig en eller flere tænder. Og så vil du altid kunne få hjælp hos din tandlæge hvis du kommer til skade med dine tænder.

Få hjælp til udfærdigelse og montering af kunstig tandkrone

Hvis du for eksempel har været så uheldig at flække eller brække en tand, for eksempel i forbindelse med et traume, kan din tandlæge hjælpe dig med at reparere og genopbygge tanden. Det kan i mange tilfælde godt lade sig gøre at lappe tanden sammen med en særlig cement. I tilfælde at at tandens naturlig krone er så beskadiget at den ikke står til at redde kan tandlægen dog vælge at erstatte den med en kunstig en af slagsen.

Hvordan foregår montering af en kunstig tandkrone?

Når du skal have monteret en kunstig tandkrone vil tandlægen først tage mål eller aftryk af tandsættet i over eller undemunden. Dette skal danne grundlag for fremstilling af den kunstige krone.

Dernæst sliber tandlægen resterne af den naturlige tand ned til en konisk stub. Det er på denne stub at kronen skal monteres når den er færdig. Din kunstige tandkrone vil blive fremstillet af en tandtekniker som sørger for at kronen i form, størrelse og farve matcher de øvrige tænder. I mellemtiden får du en midlertidlig krone som beskytter tandstumpen.

Når din tandkrone er færdig vil tandlægen montere den – og så kan du med det samme både tygge, bide og smile! Læs mere om tandkroner på https://stjerneklinik.dk/kroner-og-broer/.

Flere Nyheder

07. september 2022

Vælg den rette pilleovn