Det ældgamle håndværk; murerarbejdet

13 oktober 2020
Lotte Hindsberg

De fleste ved ikke at håndværket mure er ældgammelt og har eksisteret i næsten 1000 år i Danmark. Det kom op fra sydeuropa da der var et behov for at lave store og flotte kirker i guds ære. Efterfølgende fandt man ud over at den danske muld var fuld af ler og derfor ideelt til at lave mursten af. De munke der kom for at lave kirker lærte danskerne at mure. Den første og ældste skandinaviske kirke ligger i Ringsted. Sct. Bernt hedder den. Den blev bygget oven på en trækirke.

Senere blev det til en konflikt imellem munke og almindelige murere og resultatet blev at munkene fik at vide at de skulle holde sig til det religiøse og murearbejdet blev forbeholdt murene.

Murerarbejdet i dag

I dag er det næppe opbygning af nye kirker de fleste murer arbejder med. Hvad de laver kan du læse mere om her https://klatremureren.dk/. Der arbejdes på at bibeholde de gamle muretekniker. 

I dag laver en murer mange forskellige opgaver. Lige fra at mure facader på huse op til at sætte fliser op op badeværelser. Det kan også være at mure vægge op i huse inden der skal sættes tapet op. Et værelse der står i vatter inden der kommer tapet på ender med et resultat der er langt flottere og holdbart, end hvis der ikke har været en murer ind over.

Find en murer

Hvis du har brug for en murer så bed mindst 3 forskellige om at komme med et tilbud. Ved at få flere til at komme med et tilbud sikre du dig at du ikke har ringet til den første og bedste som iøvrigt også er den dyreste.

Når du har fået flere tilbud kan du i ro og mag finde ud af hvilke tilbud der er det bedste for dig.

Flere Nyheder

07. september 2022

Vælg den rette pilleovn